Peter Vroone

  • Contactpersoon: Peter Vroone
  • Woonplaats: Anna Paulowna
  • Omgeving: N-H
  • Soort bedrijf: Pluimveehouderij, Sierteelt
  • Omschrijving bedrijf:
    De hoofdtak van Peters bedrijf zijn de vleeskuikens. Ze hebben 58.000 stuks comfortkip (traag groeiend ras). Daarbij hebben ze een perceel van 0,25 ha snijheesters en perkgoed en huisverkoop van kipproducten. In de zichtstal informeert de pluimveehouder de consument.

WAAROM BEN JE AMBASSADEUR GEWORDEN?

Voor mijn pompoenen en rozenbottels heb ik de bij nodig. Ze doen de bestuiving. Ik wil proberen de mensen te laten zien dat je samen met de natuur ook een bepaalde visie kan uitvoeren die voor beide gunstig is.

WAT DOE JE OP JE ERF SPECIFIEK VOOR DE WILDE BIJ/HOMMEL?

Ik laat strook met grassen en paardenbloemen staan. En op het veldje rozenbottels kunnen de bijtjes en hommels naar hartenlust bloem hoppen.

WAT HEB JE GELEERD TOT NU TOE?

Ik leer veel via de app die we met de ambassadeurs hebben. Zo sla ik nu stukjes over tijdens het grasmaaien. En ik heb me aangemeld bij meerbomen.nl.

WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR DE KOMENDE TIJD?

Ik wil natuurlijke bijenhotels plaatsen. En bloemenmengsels langs de randen van de teeltveldjes zaaien. Ook wil ik graag een natuurlijke windhaag en mijn areaal rozenbottels uitbreiden.
Achter de stallen wil ik graag bomen aanplanten.

WAT IS JE BELANGRIJKSTE TIP VOOR COLLEGA BOEREN?

Kijk wat je rond je gebouwen kan doen voor de bij in plaats van meteen maar met de rugspuit met onkruidverdelger rond te lopen.