Kennis

Er is online veel kennis te vinden over wilde bijen en wat zij nodig hebben. Wil je meer van bijen weten of aan de slag met bijvriendelijke erfinrichting? Neem dan eens een kijkje op de volgende websites of blader eens door de documenten met suggesties voor bijvriendelijke beplanting en goede nestelgelegenheid creëren:

  • www.wegwijzerbestuivers.nl – Een goed startpunt voor als je meer wilt weten over bestuivers en wat je kunt doen.
  • www.bestuivers.nl – Een zeer uitgebreide website over bijen en andere bestuivers. Op de pagina ‘Bescherming’ vind je tips over wat je voor bijen kunt doen. Deze website bevat ook de informatie van de Nationale Bijenstrategie, met de rubriek “Projecten in jouw buurt.”
  • www.vlinderstichting.nl – De eerste focus van de Vlinderstichting ligt op vlinders, maar op de website is ook informatie te vinden over bijen. Daarnaast zijn veel maatregelen zowel goed voor vlinders als bijen.
  • www.nederlandzoemt.nl – Overzicht van initiatieven in Nederland en een kaart waarop per gemeente een advies te downloaden is over welke bijen voorkomen. Daarnaast tips over maatregelen die je kunt nemen.